Ahmanhiihdon reitti

– keskellä kauneinta Pohjois-Karjalaa –

VUONNA 2020 REITTIMUUTOKSET MAHDOLLISIA LUMEN VÄHYYDEN VUOKSI

Reittikuvaus

Upeissa Kolin ja Ahmovaaran maisemissa, komeilla, taivasta syleilevillä lähivaaroilla, koivikkoahoilla ja lehtonotkoissa hiihdetään Ahmanhiihto.

Tykkylumimetsät, vaaranlaet ja järvenselät luovat retkelle satumaiset puitteet. Sadat Ahmanhiihdon ystävät kokoontuvat ladulle joka vuosi ja paljon on niitä, joille Ahmanhiihto on jo muodostunut perinteeksi. Ahmanhiihdon henki tarttuu nuotioasemilla, laduilla ja huoltopisteissä helposti. Vaaraneuvoksen arvonimen saa 10, Ylivaaraneuvoksen arvonimen 20,  Vaarojen valtias -tittelin 30 ja Vaarojen kuningas -tittelin 40 Ahmanhiihdosta. Ahmanhiihto on kerännyt parhaimmillaan ladulle yli 2100 hiihtäjää.

Suunnittele itse oma reittisi tai valitse näistä:

Ahman Valloitus: Koe Ahmanhiihdon kaikki haasteet, valloita vaarat ja hiihdä upeiden järvenselkien yli. Reitille kertyy mittaa 53 km ja lisäksi löytyy 5 km:n lisälenkki Kolikeskukselta. Reitin voit hiihtää yhden tai kahden päivän aikana mutta hurjimmat hiihtävät reitin kahdesti ympäri. Lähtöpisteen voit valita vapaasti.

Ahman Oikaisu: Kierrä lähes koko lenkki mutta lähde Jerolta Räsävaaran suuntaan. Kolikeskuksen kierros jää silloin välistä ja reitti hieman lyhenee. Reitin pituus noin 37 km

Ahman Taivallus: Nauti reitin kauneimmat vaaramaisemat ja kolmen huoltopisteen palvelut. Kolikeskukselta Räsävaaraan hiihtäessä koet korkeimmät vaarat jotka palkitsevat sinut upeilla maisemillaan. Räsävaaralta Jerolle hiihtäminen sujuu leppoisten alamäkien saattelemana ja Jeron huoltopisteeltä löytyy iloinen palvelu ja mahdollisuus vaikkapa muurinpohjalettujen nautiskeluun. Jerolta palaat Kolikeskukselle ja jos sukset ei malta vielä seisahtua voit hiihtää 5 kilometrin lisälenkin Käränkälammen ympäri. Reitin pituus 26,5 km

Ahmanpyrähdys: Koe kauneimmat maisemat ja nuotioasemien tunnelma. Lähde matkaan Jerolta ja kiipeä upealle Räsävaaralle. Räsävaaralta on helppo lasketella takaisin Jerolle. Matkaa 15 km

Ahman Polku: Lapsiperheiden ja tasaista menoa arvostavien suosikkireitti on hiihtää Ahmovaaran ja Kopravaaran väliä haluamaansa suuntaan. Tämä on Ahmanhiihtoreitistön tasaisin osuus. Toki joitakin mäkiä löytyy tältäkin reitiltä mutta laskut ovat helpompia. Saunan ja avannon ystävien kannattaa lopettaa reittinsä Kopravaaraan.

 

Ahmanhiihdon reitti

Lähtö ja huoltopisteet

Ahmovaaran koulu, Koli Freetime/ Kopravaara, Jeron risteys, Kolikeskus ja Räsävaara. Lisäksi lähtopiste Break Sokos Hotel Kolilla. Matkat valinnan ja kunnon mukaan 10 – 50 km. + 5 km kierros Kolikeskuksella. Katso infosivulta starttipaikkojen linkit.

Lähto- ja huoltopisteistä voi molempina paivinä aloittaa laturetken klo 8.00-12.00 välisenä aikana. Huoltopisteet suljetaan ja latu tarkastetaan klo 16.00. Kopravaarassa Koli Freetimellä saunat ja avanto klo 17 saakka. 

Ahmanhiihdon lähtö- ja huoltopisteet

Joissakin huoltopisteissä myytävänä myös mm.  kahvia, makkaraa ja suklaata, Jeron asemalla muurinpohjalettuja. Huoltopisteissä voit rentoutua ja virkistyä hyvän palvelun parissa. Suksien voitelussa avustetaan ja hiihdon päätteeksi maistuu sauna.

Share This