Ahmanhiihdon reitti

– keskellä kauneinta Pohjois-Karjalaa –

Reittikuvaus

Upeissa Kolin ja Ahmovaaran maisemissa, komeilla, taivasta syleilevillä lähivaaroilla, koivikkoahoilla ja lehtonotkoissa hiihdetään Ahmanhiihto.

Tykkylumimetsät, vaaranlaet ja järvenselät luovat retkelle satumaiset puitteet. Sadat Ahmanhiihdon ystävät kokoontuvat ladulle joka vuosi ja paljon on niitä, joille Ahmanhiihto on jo muodostunut perinteeksi. Ahmanhiihdon henki tarttuu nuotioasemilla, laduilla ja huoltopisteissä helposti. Vaaraneuvoksen arvonimen saa 10, Ylivaaraneuvoksen arvonimen 20,  Vaarojen valtias -tittelin 30 ja Vaarojen kuningas -tittelin 40 Ahmanhiihdosta. Ahmanhiihto on kerännyt parhaimmillaan ladulle yli 2100 hiihtäjää.

 

 

Ahmanhiihdon reitti

Lähtö ja huoltopisteet

Ahmovaara, Koli Freetime/ Kopravaara, Jeron risteys, Kolikeskus ja Räsävaara. Lisäksi lähtopiste Break Sokos Hotel Kolilla. Matkat valinnan ja kunnon mukaan 10 – 50 km. + 5 km kierros Kolikeskuksella. Katso infosivulta starttipaikkojen linkit.

Lähto- ja huoltopisteistä voi molempina paivinä aloittaa laturetken klo 8.00-12.00 välisenä aikana. Huoltopisteet suljetaan ja latu tarkastetaan klo 16.00.

 

Ahmanhiihdon lähtö- ja huoltopisteet

Huoltopisteissä myytävänä myös mm. piirakoita, voileipiä, kahvia, makkaraa ja suklaata. Huoltopisteissä voit rentoutua ja virkistyä hyvän palvelun parissa. Suksien voitelussa avustetaan ja hiihdon päätteeksi maistuu sauna.

Share This